Μαρία Μπιλμπίλη: δουλεύοντας στο σκοτάδι

Είναι εντυπωσιακό πως μια ιστορία μπορεί να εμπνεύσει τέτοια διαφορετικότητα! Δημιουργοί από τον χώρο των οπτικών τεχνών τίμησαν με την συμμετοχή τους το ΣΦΥΡΙΓΜΑ, σε μια προσπάθεια που στόχο έχει την παρουσίαση μιας transmedia εμπειρίας στο κοινό, ασυνήθιστη για την Ελληνική εικονοπλαστική σκηνή. Και αυτό διότι δεν βλέπουμε ένα οπτικό έργο σαν μια εμπειρία που "σβήνει" μετά την θέασή του, αλλά σαν ένα γεγονός, μια πράξη που μπορεί να δώσει το έναυσμα για καλλιτεχνικό διάλογο και ουσιαστική κουβέντα. Έτσι νιώθουμε πως θα έπρεπε να λειτουργούν οι τέχνες τις εικόνας!

Σε αυτό το άρθρο συναντούμε την ταλαντούχο εικαστικό, Μαρία Μπιλμπίλη.


Γράφει η ίδια...
"Η συμμετοχή μου στην ταινία το ΣΦΥΡΙΓΜΑ προέκυψε αβίαστα μόλις είδα, σχεδόν τυχαία, μια σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο. Με ιντρίγκαρε αμέσως το θέμα της ταινίας, αγαπώ πολύ τη λαογραφία και αισθάνθηκα ότι ένα τέτοιο εγχείρημα, που συνδέει την παράδοση με τη σύγχρονη εποχή θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον!"

"Προσπάθησα να μπω στη θέση της πρωταγωνίστριας και να αισθανθώ το εξωτερικό περιβάλλον όπου διαδραματίστηκαν όλα, πήρα τα χρώματά μου και δούλεψα αυτό που γεννήθηκε μέσα μου χρησιμοποιώντας βασικά στοιχεία της υπόθεσης ως σύμβολα. Προτίμησα να δουλέψω χωρίς πολύ καλό φωτισμό, ώστε το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται περισσότερο στην ατμόσφαιρα της ταινίας."

Όλα τα έργα που δημιούργησε η Μαρία, για το WHISTLE project, θα είναι διαθέσιμα στο κοινό κατά την διάρκεια της transmedia έκθεσης.


Η Μαρία Μπιλμπίλη  (Maria Amanda) ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Ασχολείται από μικρή ηλικία με τη ζωγραφική και γενικότερα με την έκφραση μέσω της δημιουργικότητας. Έχει σπουδάσει "Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος" (σχεδιασμός, κατασκευή) και έχει παρακολουθήσει μαθήματα ζωγραφικής, φωτογραφίας καθώς και σεμινάρια παρασκευής φυσικών καλλυντικών προϊόντων και σαπουνιών. Η αγάπη της για τη δημιουργική έκφραση την οδηγεί στην, κατά καιρούς, ενασχόληση με πάσης φύσεως κατασκευές με τη χρήση διάφορων υλικών (χάντρες, πηλός, μετάξι, υλικά καθημερινής χρήσης, φυσικά υλικά - κοχύλια, πέτρες, ξύλα κτλ), καθώς και με την τέχνη της ζωγραφικής (ακρυλικά, κάρβουνο, ακουαρέλα). Παράλληλα ασχολείται με την καλλιέργεια και μεταποίηση βοτάνων, μαθαίνοντας μία νέα δημιουργική έκφραση μέσω της φύσης.

Βρείτε την Μαρία Μπιλμπίλη στο FACEBOOK.