Το Σφύριγμα υπόθεση γυναίκας




Οι γυναίκες αποτελούν μυστήριο. Δεν έχουν πρότυπα συμπεριφοράς και αλλάζουν τα πάντα γύρω τους όποτε εμφανίζονται. Ίσως φταίει η μαγεία που χρησιμοποιούν χωρίς να το καταλαβαίνουν...                   


Στην ταινία το ΣΦΥΡΙΓΜΑ ο ρόλος της γυναίκας ήταν καταλυτικός σε όλα τα στάδια της παραγωγικής και δημιουργικής διαδικασίας. Με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αλλά και προσωπικότητες, κάθε μια από αυτές τις γυναίκες SUPER HERO, έγινε υπερασπιστής της ιδέας πίσω από το ΣΦΥΡΙΓΜΑ βάζοντας γερές βάσεις για την επιτυχή πραγματοποίηση της. Δεν θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά. Όλοι μας αγαπήσαμε κάθε στιγμή μαζί τους και τις ευχαριστούμε θερμά για όλα!



ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ: εδώ οι συστάσεις είναι περιττές. Μια γυναίκα ηθοποιός που τα τελευταία σχεδόν σαράντα χρόνια έχει αποδείξει περίτρανα τι σημαίνει γυναικεία δημιουργικότητα! Με την "σοφία" να μην χαρακτηρίζει μόνο το όνομά αλλά και τον λόγο της, αγκάλιασε την ομάδα εργασίας του "σφυρίγματος" με ουσιαστικές προτάσεις.



ΜΟΜΩ ΒΛΑΧΟΥ: Δυναμική, ταλαντούχα, μια σούπερ μαμά με αγάπη για τα tattoo! Ενεργό μέλος του Κρατικού Θεάτρου για πολλά χρόνια, με παθός και αγάπη για αυτό. Η παρουσία της στα γυρίσματα έντονη, σταθερή και με συνέπεια. Ο τρόπος με τον οποίο ¨γράφει" στον φακό, μας κάνει να θέλουμε να την ξαναδούμε σε μελλοντικές παράγωγες.



ΑΙΓΛΗ ΚΑΤΣΙΚΗ: Δεν πιστεύει στις δεισιδαιμονίες και δεν βλέπει θρίλερ. Στην ταινία είναι ο κεντρικός χαρακτήρας. Βγάζετε νόημα? Εμείς βγάλαμε και πολύ μάλιστα. Και αυτή παιδί του Κρατικού. Παίζει, χορεύει, τραγουδά, έκανε μόνη της όλες τις επικίνδυνες σκηνές της ταινίας (stunts) με περίσσια ευκολία! Mια γυναίκα, μαμά και αυτή, μια ανερχόμενη ηθοποιός με μέλλον στο σινεμά και όχι μονό.  



ΣΩΤΗΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟY: Συγγραφέας φανταστικών ιστοριών, λαογράφος, μεγάλη παραμυθατζού (αφηγήτρια μη μπερδεύεστε), σεναριογράφος, χορεύτρια, εδώ η λίστα δεν τελειώνει! Μια πολύπλευρη προσωπικότητα με πολλές αποχρώσεις που έδωσε την κεντρική ιδέα πίσω από το ΣΦΥΡΙΓΜΑ. Αγαπά τις νυχτερινές βόλτες στην πόλη όσο και η ηρωίδα της ταινίας...



ΣΤΕΛΛΙΝΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ: Λατρεύει τις γάτες όπως ένας vegan τις χοιρινές μπριζόλες!  Αυτό βέβαια δεν την σταματά από το να αποδώσει έναν χαρακτήρα με απολυτή συγκέντρωση. Ειδικά όταν αυτός είναι έξω από τον χαρακτήρα και την ηλικία της. Οργανωτική, χαλαρή με αγάπη στις κινηματογραφικές αναφορές της ταινίας.



ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ: Δεν βλέπει πότε θρίλερ μόνη. Πιστεύει στο κακό μάτι γιαυτό και όταν δεν νιώθει καλά αναζητά το κλασσικό ξεμάτιασμα της μαμάς! Μια γυναίκα ηθοποιός, με έντονη προσωπικότητα και θετική στάση στα πράγματα. Ένα χαρακτηριστικό που συντελεί στην όμορφη συνεργασία. Απόφοιτος του κρατικού θεάτρου, με μεγάλη αγάπη για αυτό. Ο ρόλος της στην ταινία ιδιαίτερος και πολύ διαφορετικός από την ίδια.



ΠΑΥΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Ο Βενιαμίν της παρέας των ηθοποιών. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων ήταν ακόμη τελειόφοιτη. Επίσης, μια γυναίκα με ταλέντο, υπομονή και επίμονη. Έδεσε τέλεια με όλα τα μέλη της ομάδας στην πρώτη της αυτή "σοβαρή" συμμέτοχη της σε μια κινηματογραφική ταινία.



ΕΡΑΤΩ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ:  Οργανωτική, υπεύθυνη, συγκεντρωμένη, δημιουργική με ιδέες που ενισχύουν την κοινή ιδέα, με σταθερό λόγο και απόψεις. Η γυναίκα πολυεργαλείο, ένας ελβετικός σουγιάς! Δείγμα γραφής εξαιρετικό από μια γυναίκα στην θέση της βοηθού σκηνογράφου ενδυματολόγου.



ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΜΠΑ: Πάντα χαμογελαστή με θετική αύρα. Με εμπειρία στο κινηματογραφικό μεικάπ συνέβαλε σημαντικά στην αισθητική της ταινίας, μιας και λόγω της θεματολογίας της ταινίας,οι χαρακτήρες, απαιτούσαν "ιδιαίτερη" αντιμετώπιση. Κανένα πρόβλημα για την Μαρία!



ΑΘΗΝΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ: Με μεταφυσικές εμπειρίες, η Αθηνά προσέχει για να έχει! Όταν άκουσε λοιπόν την ιστορία θέλησε αμέσως να συμμετάσχει. Με ιδιαίτερες ικανότητες στην χτένα και το ψαλίδι απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα κάθε φανταστικού χαρακτήρα. Χαλαρή, διακριτική αλλά με συνέπεια.



ΑΛΙΚΗ ΔΗΜΑ: Η γυναίκα μάγος του ήχου. Η ακούραστη σκαπανεύς που αναζητά τον απολυτό ήχο σαν άλλος Ιντιάνα Τζόουνς! Αυστηρή με την δουλειά της, δεν σηκώνει "κιχ" όταν ηχογραφεί. Κάνετε εξωτερικό γύρισμα και φύσει αέρας δέκα μποφόρ? Κανένα πρόβλημα, η Άλικη θα σας δώσει τον ήχο που θέλετε χωρίς ίχνος παρεμβολής! Η παρουσία της στο τεχνικό κομμάτι της ταινίας καταλυτική, αποδεικνύοντας περίτρανα την δυναμική της γυναικείας συμβολής.





ΜΑΡΙΑΝΑ ΜΠΛΑΧΑΒΑ: Τα Logistics της ταινίας. Σταθερή, ήπιων τόνων, με στοχευμένη σκέψη δούλεψε με επιτυχία πάνω στο κομμάτι της οργάνωσης της παράγωγης τις ήμερες των γυρισμάτων καθώς και στην επικοινωνία αργότερα. Μια γυναίκα με θετική στάση σε όλα παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Λειτούργησε σαν αντίβαρο στις καταστάσεις που όλα έδειχναν αδύνατα. Η ήρεμη δύναμη...