Lesli Bell: αυθεντικό και διασκεδαστικό!

Είναι εντυπωσιακό πως μια ιστορία μπορεί να εμπνεύσει τέτοια διαφορετικότητα! Δημιουργοί από τον χώρο των οπτικών τεχνών τίμησαν με την συμμετοχή τους το ΣΦΥΡΙΓΜΑ, σε μια προσπάθεια που στόχο έχει την παρουσίαση μιας transmedia εμπειρίας στο κοινό, ασυνήθιστη για την Ελληνική εικονοπλαστική σκηνή. Και αυτό διότι δεν βλέπουμε ένα οπτικό έργο σαν μια εμπειρία που "σβήνει" μετά την θέασή του, αλλά σαν ένα γεγονός, μια πράξη που μπορεί να δώσει το έναυσμα για καλλιτεχνικό διάλογο και ουσιαστική κουβέντα. Έτσι νιώθουμε πως θα έπρεπε να λειτουργούν οι τέχνες τις εικόνας!

Σε αυτό το άρθρο μια μίνι συνέντευξη με την ταλαντούχο ζωγράφο, Lesli Bell



Γιατί αποφάσισες να συμμετάσχεις στο ΣΦΥΡΙΣΓΜΑ? 
Με ιντρίγκαραν ιδιαίτερα τα στοιχεία της πολυμορφικότητας αλλά και της συλλογικότητας του έργου.

Με ποιο τρόπο εργάστηκες?
Δούλευα πάνω σε μια σειρά με χαρακτήρες από την Ελληνική μυθολογία τους οποίους και συμπεριέλαβα στα έργα μου, στο πλάι των χαρακτήρων της ταινίας!

Πιστεύεις στις δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις?
Όχι. Δεν είμαι προληπτική. Δεν είμαι σίγουρη γιατί... 



Τι θα ήθελες να δουν οι θεατές στα έργα σου? 
Θέλω να δουν την "ιστορία"... 

Ένα σχόλιο για την ιδέα της συλλογικής αφήγησης έργων?
Θεωρώ πως το συλλογικό στοιχειό στην εξιστόρηση που παρουσιάζει το Σφύριγμα είναι αυθεντικό και πολύ διασκεδαστικό! Διαφορετικές ορμήνιες της ίδιας ιστορίας. Κάθε καλλιτέχνης την διηγείται με τον δικό του τρόπο κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα συναρπαστικό και ενδιαφέρον.



Η Lesli Bell είναι μια ζωγράφος από την Αυστραλία η οποία ζει και εργάζεται στη νήσο Λαμού, της Κένυας. Τα περισσότερα από τα έργα της είναι δημιουργίες με υδοατοδιαλυτα χρώματα σε χαρτί. Αλλά έργα της είναι ζωγραφισμένα πάνω σε επιφάνειες παλαιών χειρόγραφων και χαρτών. Αντικείμενα τα οποία συλλέγει από όλο τον κόσμο.

Βρείτε την Lesli Bell WEBPAGE, FACEBOOK