Evan Lawrence: έρχομαι από μια χώρα γεμάτη δεισιδαιμονίες

Είναι εντυπωσιακό πως μια ιστορία μπορεί να εμπνεύσει τέτοια διαφορετικότητα! Δημιουργοί από τον χώρο των οπτικών τεχνών τίμησαν με την συμμετοχή τους το ΣΦΥΡΙΓΜΑ, σε μια προσπάθεια που στόχο έχει την παρουσίαση μιας transmedia εμπειρίας στο κοινό, ασυνήθιστη για την Ελληνική εικονοπλαστική σκηνή. Και αυτό διότι δεν βλέπουμε ένα οπτικό έργο σαν μια εμπειρία που "σβήνει" μετά την θέασή του, αλλά σαν ένα γεγονός, μια πράξη που μπορεί να δώσει το έναυσμα για καλλιτεχνικό διάλογο και ουσιαστική κουβέντα. Έτσι νιώθουμε πως θα έπρεπε να λειτουργούν οι τέχνες τις εικόνας!

Σε αυτό το άρθρο μια μίνι συνέντευξη με τον ταλαντούχο visual artist, Evan Lawrence, από την Ινδονησία.



Το να συμμετέχεις σε ένα κινηματογραφικό πρότζεκτ είναι κάτι σπάνιο. Έτσι μόλις είδα το κάλεσμα πήρα την ευκαιρία για συμμετοχή. Επιπλέον το να μοιράζεσαι μια ιδέα ανοιχτά και χωρίς περιορισμούς με καλλιτέχνες είναι κάτι το εξαιρετικό.

Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον είναι η ιστορία, οι χαρακτήρες και η ατμοσφαίρα της ταινίας. Το Σφύριγμα έχει μια πολύ δυνατή χροιά θρίλερ.



Ξεκινώντας να δουλεύω συνήθως δημιουργώ άπλα σκίτσα. Στην συνέχεια τα μετατρέπω σε ψηφιακή μορφή. Αυτή η διαδικασία με βοηθά πολύ στο να βγάλω όλες τις ιδέες που έχω στο μυαλό μου αβίαστα, πριν καταλήξω στο τελικό έργο.

Θα έλεγα πως ο σουρεαλισμός είναι το κύριο θέμα σε όλα τα έργα μου. Μεγάλη επιρροή αποτελούν τα έργα του Σαλβαντόρ Νταλί.

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά αντλώ έμπνευση από τα πάντα. Απλά, καθημερινά πράγματα γύρω μου. Κάθε στιγμή, κάθε εμπειρία, έχει την προοπτική, αφού αναλυθεί σωστά, να αποτελέσει το θεμέλιο για την δημιουργία ενός μελλοντικού έργου.


Ζω σε μια χώρα γεμάτη με θρύλους, σκοτεινές ιστορίες και δεισιδαιμονίες! Με ρωτάτε εάν πιστεύω σε αυτές. Ναι, μερικές φορές πιστεύω.

Δεν ξέρω τι θα δουν οι θεατές στα έργα μου. Ελπίζω και εύχομαι τα έργα αυτά να δώσουν την ευκαιρία σε όσους τα δουν να νιώσουν, να βιώσουν ένα διαφορετικό είδος ατμόσφαιρας!

Το να σου δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσεις για ένα συνεργατικό πρότζεκτ τέτοιου είδους στο οποίο καταθέτουν έργα, δημιουργοί από όλο τον κόσμο είναι άπλα απίθανο. Για μένα, πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία στην οποία αναμιγνύονται διαφορετικές κουλτούρες, εμπειρίες και ιδέες σε μια και μοναδική ιστορία!

Πιστεύω πως το κοινό θα πρέπει να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή, πολύ απλά γιατί πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια. Επιπλέον, όλοι όσοι επισκεφτούν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στη τέχνη του σινεμά, αλλά και γενικότερα με την τέχνη της εικόνας.

Όλα τα έργα που δημιούργησε o Ewan, για το WHISTLE project, θα είναι διαθέσιμα στο κοινό κατά την διάρκεια της transmedia έκθεσης.


Ο Evan Lawrence είναι ένας καλλιτέχνης από την Ινδονησία. Είναι γνωστός για τα μοντέρνα και σουρεαλιστικά έργα του. Ασχολείται με την γραφιστική και την φωτογραφία. Αυτοδίδακτος, ο Evan ξεκίνησε εξερευνώντας τον κόσμο γύρω του, μετατρέποντας τον σε μια σουρεαλιστική πραγματικότητα μέσα από την προσωπική του ματιά. Τα έργα του αντλούν έμπνευση από τα όμορφα, τα περίεργα, τα αφηρημένα της ζωής γύρω μας.

Βρείτε τον Evan Lawrence στο FACEBOOK, INSTAGRAM